Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten opiskelua ja harrastamista.

Yhdistyksemme tukimuodot Eväitä Elämälle ohjelmassa ovat:

Oppimateriaalituki: Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa opiskelua on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi.

Harrastustuki: Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Harrastustukea myönnetään

  • lapsen harrastamisen edellyttämiin yksilöityihin hankintoihin tai kuluihin: harrastusvälineiden hankintaan, tunti- ja kausimaksuihin tai muihin osallistumisen edellyttämiin kohtuullisiin kustannuksiin

Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille.

  • harrastustuki max 300 e / vuosi /lapsi
  • oppimateriaalituki max 300 e  / vuosi /lapsi
  • tuen hakijan on oltava alle 18 vuotta
  • tukea haetaan jo maksettuihin kuluihin, todellisten kulujen perusteella
  •  kulut korvataan ainoastaan kuitteja vastaan
  • tukea ei makseta hakijalle rahana
  • tuen saajan tai huoltajan tilille maksettu raha voi vähentää perheen saamaa toimeentulotukea
  • Kehotamme kaikkia oppimateriaalituen hakijoita hakemaan myös Kela:n oppimateriaalitukea, joka on ensisijainen tukimuoto.

Harrastus- ja oppimateriaalituki maksetaan tuen saajan tai huoltajan ilmoittamalle pankkitilille alkuperäisten kuittien perusteella ja sen vuoksi tilinumero tulee näkyä hakemuksessa, vaikka sitä ei nimenomaisesti lomakkeessa kysytäkään.

Alta löydät myös Eväitä Elämälle -ohjelman rekisterin tietosuojaselosteen.

Tukihakemuksen toimittaminen: Hakemuslomakkeen voi tulostaa alla olevasta linkistä ja toimittaa Ylivieskan kaupungin nuorisotoimiston postilaatikkoon osoitteessa Rautatiekatu 13 a 1, alaovi avoinna ma-pe klo 7.30-17. Jos tulostusmahdollisuutta ei ole, ota yhteyttä niin voimme sopia lomakkeiden toimittamisesta. Jos täytät lomakkeen sähköisesti, tallenna se ensin omalle koneellesi, avaa se ja täytä hakemus. Muutoin tiedot eivät tallennu. Voit myös tulostaa hakemuksen, täyttää käsin ja skannata se sähköpostin liitteeksi ja lähettää ylivieska(at)pelastakaalapset.net -osoitteeseen.

Työmme pohjautuu vapaaehtoistyöhön oman arkityömme ohella. Teemme työtä pienillä resursseilla, mutta suurella sydämellä!